Revija Psychoanalysis.today

Uredništvu elektronske revije Psychoanalysis.today se toplo zahvaljujemo za dovoljenje, da na našo spletno stran vključimo povezavo do njihovih brezplačnih vsebin. 26. julija 2015, v času 49. Mednarodnega psihoanalitičnega kongresa, je združenje IPA prvič predstavilo idejo brezplačne elektronske revije. Izvedba je potekala v povezavi s tremi Regionalnimi Psihoanalitičnimi Federacijami: Evropsko (EPF), Severnoameriško (APsaA /NAPsaC) in Južnoameriško (FEPAL).

Objavljeni članki o psihoanalizi in kulturi so namenjeni analitikom in zainteresirani javnosti po vsem svetu. Člani uredniškega odbora prihajajo z vseh celin, objavljene vsebine pa so dostopne v petih uradnih jezikih IPA: angleškem, španskem, portugalskem, francoskem in nemškem.

Prilogo glavnim člankom predstavlja razdelek Psihoanalitična razmišljanja, kjer so objavljeni krajši zapisi, videoposnetki in intervjuji na izbrane teme. Zanimiv je tudi razdelek Psihoanaliza v skupnosti, ki se ukvarja s krajevnimi projekti v katerih sodelujejo institucije ali posamezniki, ki vnašajo psihoanalitične poglede in prakso v lokalna skupnostna dela.

Revija spodbuja razmišljanja, s katerimi se psihoanalitična skupnost lažje sooča z novimi izzivi današnjega sveta, ki včasih prinašajo osuplost in negotovost. Glavni cilj projekta je preizpraševanje duha našega časa, Zeitgeista, s pomočjo katerega lahko poiščemo odgovore na sodobne Sfingine uganke.